sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Muutoksia

Tässä parin kuukauden aikana elämäni on muuttunut täysin erilaiseksi kuin mitä olisin puoli vuotta sitten aavistanut. Tai oikeastaan konkreettisimmat muutokset ovat vasta tulossa.

Kun pitää rakentaa täysin uusi kuva tulevaisuudesta ja vielä monelta eri suunnalta, on ehkä helpompi aloittaa pienistä ehkä jonkun mielestä merkityksettömistä muutoksista.
Tällä kertaa se on minulla ravinto.

Viime viikolla näin dokkarin "The Cove" joka paljastaa japanilaisen pikkukaupungin liepeille piilotetun delfiiniteurastamon. Elokuva sai minut voimaan niin pahoin että päätin etten enää söisi muuta kuin suomalaista kalaa. En halua enää tukea kalatuotantoa, ja varsinkaan maita jotka pyytää valaita. Eli en syö esimerkiksi Norjan kirjolohta. Ja omankin maan kalojen kanssa pitää olla tarkka ettei mistä vaan kalanviljelylaitoksista osta ruokaansa.
Tästä se ajatus sitten lähti.. Tajusin että jos kalojen tehotuotanto on minulle liikaa, niin miten voisin syödä lihaa. Mietin ensin että söisin vain Suomalaista lihaa. Otin asioista hieman selvää, ja asia minkä kyllä tiesin mutta halusin unohtaa on että meidänkin tehotuotanto on aivan retuperällä. Kanalat ja sikalat jossa eläinten olot ovat niin julmia ettei kuvia tai videoita pysty katsomaan ilman että itkettää ja oksettaa. Päätin siis että syön vain luomulihaa ja luomumunia. Mielellään haluaisin tietää miltä tilalta ruoka tulee, jotta voin ottaa selvää paikasta. Enemmän rahaa tulee menemään ruokaan, mutta ainakin se menee parempaan tarkoitukseen kuin mitä nyt olen tukenut. Ja jos ei aina löydy rahaa käydäkseni Hakaniemen hallissa, niin sitten eletään kasvisruoalla.

Tunnen suurta helpotusta tehdessäni tämän ravintoaiheisen päätöksen. Ehkä se johtuu eettisistä syistä ja että pystyn nyt nukkumaan yöni hyvin. Tai ehkä suurten muutosten edessä jolloin tulevaisuus on vain yksi valtava kysymysmerkki saa pieni päätös ja pieni muutos tuntemaan jonkinlaista toivoa siitä että joku päivä löydän lisää vastauksia tulevaisuuteni suhteen.

Linkkejä:

The Cove Trailer

Take part - The Cove

Julma totuus - tutkimus suomalaisesta eläintuotannosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä ujostele, kerro minulle mitä mietit :)