tiistai 13. lokakuuta 2009

Pukeutumisneuvoja : Villakangastakit

Taas koittaa villakangastakkien aika. Ja minun silmät itkevät verta..

Oikean mallin ja koon löytäminen on yllättävän vaikeaa vaikka kauppojen valikoima on laaja.


Trendikkäät kasari-tyyliset pussitakit sopivat legginsien ja pillifarkkujen kanssa, mutta oih voih kun 160-senttinen M-kokoinen tappi pukeutuu siihen. Näky on lähinnä huvittava, Muumimammahan se sieltä taapertaa. Kun taas 170-senttinen Hessu Hopo pistää saman takin päälle näyttävät jalat vielä pidemmiltä ja kokonaisuus on upea.

Toinen järkyttävä näky johtuu väärästä koosta ja (upeista) muodoista. Lanteille yltävät takit jäävät joillakin pussittamaan lanteiden päälle, eikä näin pääse laskeutumaan oikein. Nuo kauniit naiselliset muodot ei kyllä näin ole parhaimmillaan.


Itse kuulun juuri tähän lyhyeen ja muodokkaaseen ryhmään ihmisiä. Kuvista olen huomannut, että mokia on tullut tehtyä tällä saralla jonkin verran. Nyt olen jäänyt koukkuun kellottuviin takkeihin, jossa on vyötäröllä vyö. Puoleenväliin reittä on selkeästi ollut hyvä pituus, vaikka käytän muitakin. Vyötärö ja lanteet tulee kauniisti esille. Tämä malli kyllä sopii melkein kaikille, jotka haluavat näyttää naiselta eikä perunasäkiltä.


Sovittaessa kannattaa kokeilla eripaksusia villapaitoja takin alle. Takki ei ole trikoopaita, pieni väljyys on aina hyvä. Ja muista kyykkäillä, nostaa käsiä ja halia itseäsi. Sen jälkeen näkee miltä takki oikeasti näyttää, ettei käy niin että näet kuvan Uuden vuoden bileistä ja tajuat, että olet näyttänyt aivan kamalalta viimeiset 3 kuukautta. Ryhdissä seisominen ja takin nykiminen alas on siis kiellettyä. Lapaluiden kohdalle muodostuva vekki ei myöskään ole hyvä juttu, ei paitapuseroissa, eikä takeissa.


Tarkista myös materiaalitiedot. Liika akryyli aiheuttaa nyppysyyttä kainaloihin vuoden sisällä. Ja jos polyesteri on hallitseva matsku ei takki lämmitä pahimmilla pakkasilla. 60% villaa on aika yleinen halpisketjujen takeissa, mutta olen kyllä löytänyt paljon takkeja, jossa on kyllä sellaiset materiaalibileet, että en voi ymmärtää, että hinta on ihan sama kuin villaisissa.



Tammikuun aleissa kannattaa satsata parempaan ja kalliimpaan takkiin, joka kestää enemmän kuin kaksi talvea. Yleensä silloin into ostaa jotain turhempaa on kyllä suurempi. Jos vuonna 2010 onnistaisi..


PS.
Ärsyttävin asia minkä tiedän on kuitenkin ihmiset, jotka ei tajua avata halkioiden parsinlankoja. He luulevat varmaan sitä "hauskaksi yksityiskohdaksi".. Olen pari kertaa pienessä hiprakassa käynyt huomauttamassa kiltisti asiasta.

Kröhöm--nimitän itseni nyt samalla Muotisheriffiksi :P

1 kommentti:

  1. Mulla on aina kanssa hirveä hinku mennä availemaan ihmisten takkien helmoihin unohtuneita avaamattomia halkioita. Mutta yleensä kyllä hillitsen itseni. Yleensä.

    VastaaPoista

Älä ujostele, kerro minulle mitä mietit :)